tirsdag 29. november 2016

ISKALD LUKSUS

Is og kulde er "in" hos dem som kan betale for det. Her ligger dokumentaren om isskulpturene og dem som lever av å gjøre frossent vann til kunst, Frozen: Extreme Ice Sculptures.

onsdag 9. november 2016

lørdag 5. november 2016

KLIMANEKT

Dagens mest interessante artikkel finner du hos yr.no der journalist Astrid Rommeltveit har skrevet om den russiske klimanekten. Også undertegnede har møtt russiske forskere, og er i grunnen ikke så forbauset over artikkelen, Men den er urovekkende interessant. Les den her.

Et lite utdrag fra artikkelen gir en pekepinn:

"Hva er det med den russiske klimaskepsisen? Jeg ringer til Salve Dahle, en av dem som kjenner Russland fra innsiden. I 25 år har direktøren for Tromsø-baserte Akvaplan arbeidet med miljøovervåkning og akvakultur nordvest i landet.
Jeg kan formelig høre marinbiologen nikke i andre enden. Historien om den russiske nasjonalpark-direktøren overrasker ham ikke.
– Dette er ikke nytt. Du skal ikke jobbe lenge med russere før du erfarer at de har en annen innfallsvinkel enn det som er standard vestlig. Det er en gjennomført holdning hos forskere og menigmann, på politisk og industrielt nivå, sier Dahle."